HMK - Café Träffpunkten

Torsdagen den 31/8 var det återigen dags för att ta ut våra äldre som är boende på Solhöjden på en lite crusing på öarna. Vi genomförde detta förra året och det var otroligt uppskattat. 

Vi blev 8 bilar som körde upp vid entrén på Solhöjden där det redan samlats en massa goa glada pensionärer som ville åka bil. Vädret när vi samlades var sådär men när vi kom upp till Solhöjden så stängde vår herre av nederbörden.

Personalen på Träffpunkten hade satt på lite gammal go rock'n' roll på stereon på terassen och stämningen var hög. Vi såg till att få in alla som ville åka med en sväng i bilarna, det tar ju sin lilla tid när halvstela kroppar skall komma in i en bil med bara två dörrar och i vissa fall hjälpte det att fälla ner cabben, då gick allt så mycket lättare.

Vi körde från Solhöjden genom Kandalen och över till Hönö, första lilla stoppet blev på Tappen eftersom någon hade lite för lite bensin för rundan vi skulle köra. Vi fortsatte ner mot Röd, passerade platsen där Såsen låg en gång i tiden för att sedan köra förbi Malmgrens kiosk. Ner mot Hönö Klåva och runt på hamnplan. Färden gick sedan genom Vipekärr, passerade Heden för att sedan ta oss mot Öckerö igen. En sväng runt Intaget för att sedan på väg mot Solhöjden passera Maria kyrkan.

Väl uppe på Solhöjden igen så var det dags för kaffe med dopp. Träffpunkten bjöd på hembakat och gott kaffe vilket uppskattades mycket.

Johan Ekstedt hade fått med sig gitarren och passade på att framföra några kända bitar. Det blev till och med lite allsång. Lite Taube, Elvis och Arne i Boera bedda ble de också.

Vi i HMK tycker detta är ett otroligt roligt tillfälle att träffa våra äldre och få höra deras historier och minnen när dom hamnar i en gammal bil. Det är som massa minnen återkommer av motorljud och lite vind i håret.

Vi hoppas att vi får göra detta även nästa år.

Se alla bilder nedan så förstår ni hur kul vi hade det. 

Anstormning vid vår ankomst....

Placering av personer i bilar är inte alltid helt enkelt, men finns viljan så funkar det.

Fint ska det vara, med flaggor på framskärmarna, blev nästan lite kungligt att åka med Arnes Cadillac.

Ibland så hjälper det att fälla upp cabben.

Rosa Lincoln var poppis.

Ibland behövs inga ord.......

Här står välkomst kommittén och tar emot oss när vi kommer tillbaka efter nästen en timmas crusing.